2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci 2. başvuru sonuçları açıklanmıştır. Başvuru sonucunuzu UBYS üzerinden "program seçimi" kısmından öğrenebilirsiniz. Program yerleştirme bilginiz yapmış olduğunuz tercihlerinizin yanında kazandı/kazanamadı şeklinde ifade edilecektir.

*Kazanan adayların 4 Ekim 2024 saat 17.00'a kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na aşağıda belirtilen evrakları eksiksiz olarak, şahsen getirmeleri gerekmektedir.

*Kesin kayıt süreci online olarak yapılmayacak olup; vekalet ile kayıt alınmayacaktır.

*2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretleri aşağıda yer almaktadır. Hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerimiz eğitim-öğretim ücreti olarak yerleştikleri programın ücretini ödemelidir.

Kesin Kayıt için gerekli evraklar;

a) Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınacak “Denklik Belgesi”nin aslı,

*** Denklik belgesi edinemeyen uluslararası öğrencilerimiz kesin kayda geldiklerinde; kesin bir tarih belirterek o tarihe kadar denklik belgesini Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim edeceklerini; teslim etmemeleri halinde ise kaydının silineceğini kabul ettiği bir taahhütname imzalatılacaktır.

b) Lise diplomasının aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan onaylanmış lise diplomasının Türkçe çevirisi,

c) Not durum belgesinin (Transkript) aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylanmış Türkçe çevirisi,

ç) Sınav sonucu ile (TR-YÖS, SAT vb. sınav sonucu) başvuru yapan uluslararası öğrencilerin sınav sonuç belgesinin aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylanmış Türkçe çevirisi,

d) Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylanmış fotokopisi,

e) Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu (2024-2025 Uluslararası Öğrenci Öğrenim Ücretleri tablosu aşağıda bulunmaktadır),

f) Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği'nden alınacak "Öğrenim Vizesi",

g) 4 adet vesikalık fotoğraf,

ğ) Varsa Türkçe yeterlik belgesi,

h) Çift uyruklu öğrenciler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,

ı) Maddi güvence belgesi (Adayın kendi geçim masrafını karşılayacak kaynağı sağladığını gösterir belgedir)

** Üniversitemize başvuru yapan tüm uluslararası öğrenciler başvuru sırasında maddi güvencesi olduğunu taahhüt etmektedir. Bununla birlikte kesin kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrencilerimiz kesin kayda geldiklerinde "Uluslararası Öğrenciler için Maddi Güvence Beyan Formu"nu imzalamaktadırlar.

** Öğrenciler geçimlerini kendileri karşılamak zorundadır. Üniversite, yurt dışından gelen öğrencilere burs ya da parasal destek sağlamaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz.

Dosya Adı
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Ücretleri.xlsx İndir Göster