YALOVA ÜNİVERSİTESİ, İRAN'DA ULUSLARARASI EĞİTİM FUARI'NDA İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİ

Yalova Üniversitesi, 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde İran'ın Tebriz şehrinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarı'nda yer aldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Pelin Baran, Yalova Üniversitesi adına fuara katılarak Türk-İran iş birliğini güçlendirmeye katkı sağladı.
 
Fuar, Kafkas Üniversiteler Birliği tarafından organize edildi ve İran'ın dört bir yanından gelen çeşitli üniversite rektörleri, Türkiye Cumhuriyeti Tebriz Başkonsolosu Çetin Taner ve İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf gibi önemli isimlerin de katılımıyla büyük ilgi gördü. Yalova Üniversitesi heyeti, fuar boyunca İranlı öğrencilere ve akademisyenlere üniversite ve eğitim sistemimiz hakkında kapsamlı bilgiler sunarak Türk eğitim sistemini tanıttı.
 
Türk-İran üniversiteleri arasında eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmek, İranlı öğrencilerin Türkiye'de eğitim almalarını teşvik etmek ve ikili ilişkileri güçlendirmek amaçlarıyla yapılan iş birliği protokolleri büyük önem taşıdı. Yalova Üniversitesi, fuar boyunca yoğun bir ilgiyle karşılanarak Türk-İran eğitim ilişkilerine önemli katkılar sağladı.