ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU TAKVİMİ 2020

T.C.

Yalova Üniversitesi

2020-2021 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenci Başvuru Takvimi

Yalova Üniversitesi tarafından kabul edilen sınavlardan minimum puan alanlar adaylar, tercih başvurusunda bulunabilirler. Birden fazla puana sahip olanlar istedikleri herhangi bir puan türü ile başvurabilirler. Tercih başvurusu, takvimde belirlenen tarihlerde adaylar tarafından üniversite web sitesi (ubs.yalova.edu.tr) üzerinden yapılır.

En fazla on tane yapılacak bölüm tercih işlemlerinde, bir daha değiştirilemeyeceği için dikkatli karar verilmelidir. Aday yerleştirme işlemleri, sınav puanının %50’si (100’lük sisteme çevrilmiş) ile diploma notunun %50’si (100’lük sisteme çevrilmiş) toplanarak hesaplanan “yerleştirme puanı” üzerinden değerlendirilir. En az bir tercih yapmadan tercih başvurusu yapılamaz.

İlk yerleştirmelerde seçtiği bölümlerden birine yerleşen öğrenciler, ek yerleştirmelerde tercih yapamaz.

Tercih başvuru süresi içinde yapılmayan işlemler geçersizdir.

Tercih başvuru için istenen bilgi ve belgeler belirtilen tercih başvuru tarihlerinde tam ve doğru bir şekilde girilmezse, okunması ve anlaşılması zor, yanlış, aldatıcı, eksik ve/veya sahte bilgi veya belge vb. çıkarsa tercih başvurusu geçersiz sayılacak ve bu adaylar yerleştirme değerlendirmesine girmeyecektir.

Daha fazla bilgi için Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü web sitesini (iso.yalova.edu.tr) ziyaret ediniz.

İstenen Belgeler ve Kabul Edilen Sınavlar

Başvuru sırasında istenen belgelerin listesine ulaşmak için tıklayınız.

Tüm belgelerin online olarak sisteme yüklenmesi yeterlidir. Belgelerin teslimi kayıt sırasında yapılacaktır.

Kabul edilen sınav ve diploma türleri için tıklayınız.

Kabul edilen yabancı uyruklu öğrenci sınavları için tıklayınız.

Sadece ortaöğretim (lise) diploma notu ile yapılan başvurular da kabul edilecektir.

Başvuru Tarihleri:

22.06.2020 – 10.07.2020

Tercihlerinizi yapmadan önce Uluslararası Öğrenci Başvuru Kılavuzu’nu inceleyiniz.

Yalova Üniversitesi 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışı Öğrenci Kontenjanları için tıklayınız.

Yalova Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Başvuru Sistemi için tıklayınız.

Kazanan Öğrencilerin İlanı:

20.07.2020

Yerleştirme sonuçları başvuru sistemi üzerinden açıklanacaktır.

Kayıt Tarihleri:

10.08.2020 – 14.08.2020

Kayıt İşlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır.

Boş Kalan Kontenjanların İlanı:

21.08.2020

Yalova Üniversitesi 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Ek Yerleştirme Kontenjanları için tıklayınız.

Ek Yerleştirme - Başvuru Tarihleri:

21.08.2020 - 01.09.2020

Ek Yerleştirme - Kazanan Öğrencilerin İlanı:

07.09.2020

Yerleştirme sonuçları Başvuru sistemi üzerinden açıklanacaktır.

2. Ek Yerleştirme - Başvuru Tarihleri:

09.10.2020– 10.10.2020

2. Ek Yerleştirme – Kazanan Öğrencilerin İlanı:

15.10.2020

Yerleştirme sonuçları Başvuru sistemi üzerinden açıklanacaktır.

2. Ek Yerleştirme - Kayıt Tarihleri:

02.11.2020 – 03.11.2020

Kayıt İşlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır.